Hur mycket pengar kan man ta ut från bankomaten?

Det är troligt att du någonsin har försökt ta ut en stor summa pengar från en bankomat och den har nekat operationen. Och det vill säga, det finns en begränsa mängden pengar du kan få från en bankomat och det varierar beroende på vissa faktorer. Därefter kommer vi att berätta vad det beloppet är och vilka faktorer som avgör om gränsen kan vara högre eller lägre.

Vad är det maximala som kan tas ut från bankomaten per dag?

Även om det inte finns någon fastställd regel om det maximala beloppet kontanter du kan ta ut från en bankomat, Det vanligaste är att gränsen är €600. Detta belopp kan dock variera beroende på bank.

Just nu, Skatteverket tillåter dig att ta ut upp till max 3 000 € från bankomaten. Om du vill ta ut ett högre belopp måste du visa upp motsvarande dokumentation som motiverar åtgärden så att den kan meddelas både till Bank of Spain samt Skatteverket självt.

Det finns i alla fall ett antal inflytande faktorer direkt där gränsen för pengar som du kan extrahera är större eller mindre:

  • Typ av kredit- eller betalkort.
  • Egna gränser fastställda av varje enskild bankomat.

Vilka gränser beror på för att ta ut pengar från bankomaten?

För att veta hur mycket pengar du kan ta ut från en bankomat är det första du bör veta att det finns tre typer av gränser som banker kan implementera:

⮞ ATM-gränser

De allra flesta av Uttagsautomater fastställer en gräns för pengar som kan tas ut av samma. Orsaken är förhindra att bankomaten tar slutspeciellt under helger eller helgdagar, vilket är när kunder tenderar att göra fler kontantuttag.

Dessutom finns det också ett säkerhetsskäl. Myndigheterna rekommenderar att du inte reser med en stor summa kontanter på dig så att konsekvenserna inte blir så allvarliga vid förlust eller stöld.

⮞ Kortstoppare

En av de faktorer som mest avgör gränsen för pengar du kan ta ut från en bankomat är vilken typ av kredit- eller betalkort du har. I detta fall, gränsen kan variera beroende på bankens förutsättningar, saldot du har på kontot eller tillgänglig kredit.

⮞ Dagliga begränsningar för enheten

Även om det vanligaste är att hitta uttagsautomater som har en gräns på 600 € för kontantuttag per dag, varje finansiell enhet kan fastställa sina egna gränser av säkerhets- och internkontrollskäl. Kom ihåg att om du tar ut det högsta tillåtna beloppet från en bankomat samma dag måste du vänta till 00:01 dagen efter för att kunna ta ut pengar från bankomaten igen.

Anledningar till varför banken sätter en daglig uttagsgräns för pengar från bankomaten

Med syftet att begränsa och förhindra skattebedrägerierFinansministeriet ålägger finansinstitut att fastställa en daglig gräns för kontantuttag vid uttagsautomater för sina kunder och användare. Och det är att, enligt artikel 39 i lag 35/2006 som reglerar den personliga inkomstskatten (IRPF), betraktas alla de varor och/eller rättigheter som inte är relaterade till inkomsten eller arvet som deklarerats av skattebetalaren som omotiverade kapitalvinster.

Av denna anledning är det extra viktigt att du alltid bevisar varornas ursprung. På så sätt kommer statskassan att vara medveten om att du inte begår något eventuellt skattebedrägeri som till exempel penningtvätt.

Vilka alternativ har jag för att ta ut mer pengar från bankomaten?

Har du tagit ut det högsta tillåtna beloppet från en bankomat och behöver ta ut mer pengar? I det här fallet finns det några alternativ som du kan gå till för att få mer kvantitet:

  • Ändra uttagsgränser: normalt bestäms gränsen för kontantuttag du har av vilken typ av kontrakt du har med banken. Du kan ändra denna gräns via din banks webbplats eller app eller genom att gå till ditt närmaste kontor för att få ytterligare råd.
  • Överför pengar från ett konto till ett annat: Ett annat alternativ är att göra en överföring mellan två konton som du äger och använda kortet från det andra kontot för att ta ut mer kontanter. Dessutom kan du även skicka pengar till en person du litar på som kommer att göra kontantuttaget åt dig genom plattformar som Bizum eller vår DIMO-tjänst.
  • Ansök om kreditkort: Om du har ett betalkort kommer din gräns för kontantuttag att betingas av saldot du har på kontot. Kreditkort tillåter dig dock att få pengar “på kredit”, det vill säga du kan begära dem i förväg och returnera dem senare genom att betala motsvarande ränta.

Och om jag tar ut pengar utan kort, finns det också ett maximum?

Ja, oavsett vilken operation du använder för att ta ut pengar från en bankomat, det kommer alltid att finnas en gräns. Och det är att du genom vår DIMO-tjänst kan göra ett kontantuttag från alla uttagsautomater hos de enheter som utgör Caja Rural Group med endast din mobiltelefon.

Dessutom, om du behöver ta ut mer pengar än den gräns som bankomaten har satt, kan du alltid överföra pengar till någon du litar på så att de kan ta ut dem åt dig. Kom ihåg det med DIMO Du kan skicka kontanter till vem du vill direkt, även om den personen inte är kund hos vår enhet.

Om du vill veta mer om denna och andra tjänster som vi erbjuder för att göra din vardag enklare, tveka inte att konsultera mer information om vår Ruralvía-mobilapp eller besök ditt närmaste kontor. Vi hjälper dig gärna!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *