Ny hund i familjen? Beräkna dina utgifter och planera din budget

Inom många familjer uppstår frågan om de ska adoptera eller köpa en hund. Med det nya året är det normalt för de små eller de stora i huset känner ett behov av att få in lite glädje och sällskap i sina livmen vi måste förstå att en hund innebär många utgifter för fickan.

Tycka om planera utgifter när familjen växer och föra ett barn till världen, måste vi informera oss i förväg om vi vill att det ska vara lönsamt. Med 2021 tänker vi på många nya sparändamålså vi måste veta hur ankomsten av en hund kan påverka våra liv.

Bland de vanligaste kostnaderna är mat eller veterinärvård, men de är inte de enda. Det finns en rad oförutsedda händelser som kan påverka vår ekonomiska hälsa, såsom möjliga sjukdomar eller dåligt beteende. Upptäck med oss hur man förbereder en budget bara för vårt nya husdjur.

De vanligaste utgifterna för en hund

Att spara bör vara en motivation för medlemmarna i huset, och en hund kan ge glädje på två sätt: å ena sidan, vi njöt av ditt sällskapmen det är också ett perfekt tillfälle för barn att veta hur vi organiserar våra sparmål sedan början av året. Dessa är de viktigaste utgifterna som en hund medför för familjen:

 • Djurets utfodring. Det finns tre typer av sortiment när det gäller mat. måltiderna av kort räckvidd De kan kosta 20 € för en påse med 17-20 kg, men de innehåller mer fett och är inte lika lönsamma från sin näring. de av mellanklasstillgängliga i stormarknader, kommer att variera mellan €30 och €50, men kommer att vara av högre kvalitet.

Äntligen maten high-end De kan täcka alla vår hunds behov, även om deras pris i specialiserade butiker och veterinärkliniker tenderar att vara mellan 40 € och 80 €. Jämför kvaliteten på påsarna i varje butik och bestäm dig för det bästa när det gäller kvalitet-pris för dina egna ekonomiska budgetar.

 • Leksaker för hunden. Varje hund ska ha en eller två leksaker för att putsa sitt bett, känna sig anpassad under de första månaderna eller helt enkelt kunna dela trevliga stunder med barn. Priset varierar mellan €5 och €30, men Vi råder dig att titta på materialet i dessa leksakerFör en tennisboll är inte detsamma som en latex- eller gummiboll, som är mycket mjukare för dina tänder.
 • Besök hos veterinären. Detta är utan tvekan en av de dyraste föremålen när man bestämmer sig för att ta med en hund till familjen. Hälsa är inte bara en mänsklig sak, men husdjur måste också tillhandahållas, så du måste planera dina utgifter. Sammanfattningsvis är dessa de viktigaste för din ficka:
 • Den årliga kontrollen. Du bör gå till veterinären för en genomgång minst två gånger under året. Kostnaden kommer att vara mellan €100 och €200.
 • Mikrochippet. Som du kan föreställa dig är mikrochippet obligatoriskt för att identifiera din hund, så du måste investera cirka 50 € i denna produkt.
 • Vacciner. Vissa av dem, som den om rabies, är obligatoriska, medan andra rekommenderas starkt. Gör dig redo för en årlig kostnad på nästan 100 €.
 • Avmaskningen. Din hund kommer att få loppor konstant, så du måste avmaska ​​honom minst var tredje månad. Totalt cirka 20 euro.
 • Kragarna och kopplet. Halsband mot fästing och loppor är också viktiga och kommer inte att gå under 100 € per år. Lägg till sele och koppelvilket kommer att kosta dig mellan €20 och €70 beroende på märke.
 • Drogerna. Vissa kapslar är perfekta för förebygga sjukdomar och parasiterså du måste lägga till cirka €100 eller €300 per år till din budget.
 • Hundträning. Om ditt husdjur har beteendeproblem måste du antagligen gå till en professionell, som kommer att debitera dig cirka 100 € för varje session. Det mycket billigare alternativet är att använda en träningsbok.

Tillsammans med dessa väsentliga utgifter finns andra långsiktiga sådana, som t.ex årsförsäkringsom kan kosta upp till €70, och dödsfallskostnader (i form av dödshjälp eller kremering, mellan €70 och €400).

Min ekonomi, verktyget för att hantera din hunds utgifter

Som du kan se, att ha en hund Det är ett stort ansvar. Spanjorernas främsta oro för de som har detta husdjur hemma är att organisera spelen väl för att inte lämna några kostnader åt sidan och ådra sig förluster i slutet av året.

Kunderna till enheterna i Caja Rural Group behöver inte oroa sig för bristen på organisation, eftersom de har i åtanke min ekonomi ett enkelt och bekvämt alternativ för att veta läget för din inhemska ekonomi. Med det här verktyget kan du organisera alla utgifter för din hund i kategorier, för att veta när nästa kommer och inte bli överraskad.

Och om du vill bli kund hos Caja Rural familj att njuta av denna utmärkta serviceProcessen är mycket enkel och digital. mobilappen ruralvía ​​och följ processen som vi kommer att indikera efter att du har tryckt på knappen “Bli kund”.

 1. Välj den Caja Rural-enhet som du vill bli kund till.
 2. Fyll i den information som vi begär genom ett formulär.
 3. Det kommer att vara viktigt att du har legitimationen till hands för att kunna skicka den i nuläget.
 4. Du kommer att få ett videosamtal för att bekräfta din identitet.
 5. Du avslutar processen genom att underteckna dokumenten online.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *