Så sparar du: 7 ofelbara tips

Att spara är inte omöjligt, oavsett vilken inkomstnivå du har kan du göra det månad efter månad lära sig hantera din ekonomi och genom att följa några av tipsen som vi delar i den här artikeln kan du lära dig hur du sparar pengar snabbt och enkelt:

Hur sparar man pengar?

Det första du bör göra innan du börjar spara är att vara mer medveten om din ekonomi. Det är nödvändigt att du noggrant utvärderar dina månatliga inkomster och utgifter, detta inkluderar alla rörelser av pengar som du gör under en månad, från hyresbetalningen till det kaffe du dricker varje dag i hörnet innan du kommer till jobbet. .

Om du vill lära dig att spara pengar snabbt är det viktigt att du lär dig att hantera dig själv, att du skapar en budget utifrån din inkomst där du inkluderar sparande och håller dig till den. Om du tar kontroll över din ekonomi, sinnesfrid och ekonomisk frihet kommer mycket tidigare än du förväntar dig. Några sätt att hantera ekonomiskt är:

Spåra din ekonomi under en månad:

Detta inkluderar alla dina inkomster och utgifter, oavsett hur små de är. För att göra det enklare för dig kan du följa dessa rekommendationer:

 • Jämför summan pengar du får med summan pengar du spenderar under en månad, på så sätt kan du få en uppfattning om hur mycket pengar du sparar och hur mycket du spenderar mer.
 • Dela upp dina utgifter i fasta och rörliga. Fasta utgifter är sådana som du inte kan ändra, såsom hyresbetalningar eller elräkningar. Å andra sidan är rörliga utgifter de som du lättare kan kontrollera, som att spendera på fritiden eller köpa en stormarknad.
 • Bestäm vilka utgifter du kan minska, vid denna tidpunkt ingår all onödig konsumtion, minimera dem kan du öka det totala sparbeloppet varje månad.
 • Se över din ekonomi varje månad, när du väl vet hur du ska klara dig själv ekonomiskt fortsätter du att göra det månad efter månad och gör nödvändiga justeringar för att uppnå dina mål.

betala dina avgifter

Du kan inte börja spara utan att först ha betalat av dina skulder. Ju längre du ger betalningen kommer räntan att ackumuleras multiplicera det belopp som ska betalas.

Sålunda måste de besparingar som du får under de första månaderna vara avsedda för amortering av dina skulder tills de är betalda i sin helhet. Att göra dem till en prioritet gör att du kan börja spara för dina mål och smakar mycket snabbare.

Sätt upp sparmål

När du väl upprättat en budget och har betalat av dina skulder är det dags att börja spara till dina personliga mål. För att definiera dina sparmål kan du börja fundera på vad dina planer är på kort, medellång och lång sikt. Till exempel:

 • Mål på kort och medellång sikt: samla in en nödfond, köpa en bil, åka på semester eller flytta.
 • långsiktiga mål: ge initialen för ett hus, gör om ditt hem, betala för dina barns universitet eller din pension.

7 sätt att spara

Vi har redan förklarat hur du sparar och hanterar din ekonomi för att organisera dig och kunna börja spara pengar, det är dags att dela med dig av 7 ofelbara tips med vilka du kan nå dina mål.

1. Öppna ett sparkonto

Ett sätt att spara pengar är att inte ha tillgång till det så lätt. För detta är det nödvändigt att du öppnar ett särskilt sparkonto i din betrodda bank. Om du inte kan se pengarna du sparar på ditt konto, desto svårare blir det för dig att ta det för dina dagliga utgifter, vilket också hjälper dig att nå din budget för månaden.

2. Spendera mindre på hyran

Hyran är dit de flesta pengarna går. Det andra tipset för att spara pengar är att optimera utgifterna för bostäder.

Ett alternativ för detta är att dela utrymmet, leller att det kommer att dela upp hyran upp till en tredjedel av vad du betalar för närvarande. Om du redan bor i en delad lägenhet är ett alternativ att flytta till ett mindre rum, eftersom hyrespriserna oftast baseras på den kvadratmeter du hyr.

3. Skaffa ett andra jobb

Ett tips för att spara pengar på kortare tid är att skaffa ett andra jobb. Kanske kan du göra små uppgifter som inte tar mycket tid genom fjärrarbetsplattformar. Ett annat alternativ är att arbeta deltid på ett jobb efter att ha lämnat kontoret eller till och med gå ut med hundar på helgerna.

4. Lär dig att göra saker själv

Föreställ dig hur mycket du skulle spara om du lärde dig att reparera de grundläggande sakerna i ditt hem, som att sätta på en lampa, täppa igen diskmaskinsröret eller fixa dragkedjan på dina favoritbyxor.

På YouTube kommer du att få tutorials för att fixa och göra dessa enkla uppgifter som tidigare innebar att anställa någon eller till och med behöva köpa nya föremål.

5. Tänk mycket väl innan du gör en onödig utgift

Sugen är en av de största farorna med att spara. Och det är inte fel att vilja köpa något till oss som tillfredsställer dig eller är meningsfullt för dig. Däremot måste du analysera väl om köpet är värt det, ge dig själv några dagar på dig att verkligen tänka över det och slå lusten i din hjärna. Om du efter denna tid fortfarande vill spendera, gör det utan ånger.

6. Hitta sätt att minska dina utgifter

Om du sparar mindre än du skulle vilja kanske du borde skära ner på några av dina icke-nödvändiga vardagliga utgifter. Ett exempel på detta kan vara:

 • Delta i evenemang gratis.
 • Avsluta medlemskap eller prenumerationer som du inte riktigt använder.
 • Laga mat innan du köper mat på gatan.
 • Hitta erbjudanden.
 • Ta en tupperware till jobbet.

7. Välj en ledig dag

Du kan börja med att välja en dag i månaden där du inte spenderar några av dina pengar, inte ens det minsta, som en kaffe eller ett mellanmål. Detta kommer att hjälpa dig att göra sparandet till en vana, när vanan väl har skapats kan du använda den här metoden fler gånger under månaden, eller till och med en gång i veckan.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *