Spara på elräkningen och betala mindre

Ruralvía-blogg » Finansiell utbildning » Spara ljus

I ett sammanhang där att spara på elräkningen blir allt mer komplicerat på grund av de stigande priserna föreslår vi en rad praktiska knep. Att till exempel ändra strömmen till en som är mer effektiv och lämplig för din förbrukning kan hjälpa dig att minska vissa fasta utgifter som hjälper dig att betala mindre för el.

Att spara på elräkningen: en utmaning när temperaturen sjunker

Att subtrahera några euro från den månatliga räkningen som ditt elbolag skickar till dig är en stor bedrift årets kallaste månader. Att betala mindre el när ditt värmesystem är elektriskt och på gatan termometern inte ens når 10ºC är komplicerat. behåll kall känsla hemma Det hindrar dig från att känna dig bekväm i ditt eget hem och gör det därför svårt att utföra många aktiviteter som distansarbete.

Ändå bör du inte glömma att, om du utför ditt arbete 100 % på distans sedan pandemin, bör företaget du arbetar för betala dig en dagligt plus vad gäller el, internet, vatten och värme. Om du fortfarande inte har denna extra inkomst kan du rådfråga ditt företag eftersom det är en av punkterna som finns med i den nya distansarbetelagen.

Dagliga knep för att spara ljus på vintern

Med tanke på att ljuset sedan förra januari har överskridit all-time highs flera gånger, är det intressant att vi gradvis integrerar små vanor som hjälper oss spara på elräkningen. Här är några av de mest användbara:

  • Kontrollera den kontrakterade kraften

Enligt National Markets and Competition Commission kan en konsument ändra den avtalade makten upp till två gånger, så länge det görs mellan perioden 1 juni 2021 och 31 maj 2022.

  • Köp vitvaror från de mest effektiva kategorierna

hushållsprodukter kategori A eller B De gör att vi kan optimera energiresurserna och förbruka mindre. Resultat? Du minskar inte bara det totala beloppet på din elräkning, utan du bidrar också till att vårda planeten.

  • Hur sparar man energi på vintern? undvika läge står fast vid av elektriska apparater

Vi pratar om vägen står fast vid när en apparat är avstängd, men fortsätter att vara ansluten till nätet som förbrukar energi för det enkla faktum att arbeta. Även om det är sant att en enhet i den här situationen inte kommer att drastiskt ändra beloppet på räkningen, om vi har flera i samma position, kan det vara ett bra knep att koppla bort dem för att spara el.

  • Överväg möjligheten att byta elbolag

Alla elbolag har inte samma priser och att byta från ett till ett annat kan vara ett steg för att betala mindre el. Om du tror att du betalar mer, även om du tar hänsyn till de tidsluckor som föreslagits av Executive, se de reglerade priserna.

  • Justera värmetemperaturen

Enligt Institutet för energidiversifiering och energibesparing (IDEA), den idealiska temperaturen för att överleva den kalla vintern från vårt hus är 21ºC. Denna siffra är inte trivial, utan svarar snarare på det faktum att luften från 23ºC börjar torka ut, något som kan få oss att känna oss mer obekväma. Dessutom påpekar experter att varje grad vi höjer termostaten ökar priset på elräkningen med 7%.

  • Betala mindre ljus med effektivare vanor

Ett av de mest klassiska sätten att spara på elräkningen är att försöka bli mer effektiv med sina egna beteenden. Vid till exempel ventilation är det viktigt att lämna inte fönstren öppna för länge. Annars kommer värmen som samlats inuti att försvinna. Likaså är det effektivt stäng dörren till rummet du befinner dig i. På så sätt håller du rummet varmt och du slipper höja termostaten fler grader.

Tänk slutligen på att kylskåpet är den apparat som förbrukar mest av allt. Att lämna dörren öppen längre än nödvändigt kan också öka din elräkning.

Om trots att du följer alla ovanstående tips är elräkningen för hög jämfört med din månadsinkomst du kan alltid försöka begära den sociala bonusen. För närvarande finns det tre olika trösklar tillgängliga beroende på vilken socioekonomisk profil du tillhör.

Konsumenter som anses sårbara-svåra kommer att kunna se en rabatt på mellan 40 och 70 % på sin elräkning. De utsattas profil kommer att gynnas av en rabatt på mellan 40 och 60 % och slutligen kan de som riskerar social utestängning få sin faktura sänkt med mellan 25 och 50 %, beroende på deras personliga förutsättningar. .

Det bästa rådet för att spara på notan: kontrollera vad du spenderar

Tjänsterna som ingår i Ruralvía, digital bankverksamhet för kunder till Grupo Caja Rural-enheter, låter dig bland annat hålla reda på de månatliga utgifterna som kommer in på ditt konto. På så sätt, och tack vare tjänster som Min ekonomi, kommer du att kunna behålla en övervakning av vad du spenderar månadsvis på elräkningen.

Att kontrollera mängden av kvitton och upprätta en relation med den typ av liv vi har levt under den faktureringsperioden kan hjälpa oss att hålla reda på månatlig puls av kostnaden vi gör i el. Om du alltså har gjort en taxeändring nyligen och av den upplever större besparingar på elräkningen är det synonymt med att du hittat en av nycklarna som hjälper dig att betala för mindre el.

I vilket fall som helst, om du fortfarande har känslan av att du inte drar full nytta av Ruralvía-tjänsterna, kom ihåg att du kan besöka något av kontoren för enheterna i Caja Rural Group. Vi hjälper dig gärna.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *