Vad är ett blandat bolån? skillnader

Ruralvía-blogg » Finansiell utbildning » Vad är ett blandat bolån

Sökandet efter ett hem är konstant för många medborgare i Spanien. I flera år sparar han pengar med entusiasm för att uppfylla sina drömmar om att bli oberoende. Bland de typer av bolån som kan tecknas hos en finansiell institution, såsom Grupo Caja Rural-enheter, finns fasta bolån, rörliga bolån och stora okända, blandade bolånsom vi kommer att prata om i den här artikeln.

Vad är ett bolån?

han Bank of Spain definierar denna term som “den verkliga rättighet som belastar fastigheter och som normalt används för att erhålla nödvändig finansiering för köpet, även om lös egendom kan belånas.” I vanliga termer är det det ett lån som en person får för att kunna förvärva en fastighet och vars kapital utlovas att återkomma i framtiden med ränta.

De tre nyckelfaktorerna för att förstå detta koncept är:

  • Kapital krävs.
  • Tidsperiod för betalning av skulden.
  • Räntesats som verksamheten värderas till.

Vi kommer att fördjupa oss i denna fascinerande värld och förklara för dig vad som är spanjorernas motivation att köpa ett hus och Vad skiljer ett blandat bolån från de andra?.

Spansk ungdom och deras ekonomiska utbildning

Studien Ungdom och boende 2020 från AEDAS Homes kommer till slutsatsen att unga spanjorer har korrekt ekonomisk kunskap, men att detta är mycket förbättringsbart. Till exempel studien, gjord från en undersökning uppkopplad till mer än 1 000 personer mellan 25 och 34 år, drar slutsatsen att 2 av 10 intresserade av att köpa hus vet inte vad ett blandat bolån är. Förutom, 6 av 10 svarande han skulle inte veta hur han skulle beräkna den möjliga utvecklingen av sina besparingar med hänsyn tagen lika relevanta begrepp som ränta och inflation. Slutligen, en annan av slutsatserna från studien är att 31,40 % av deltagarna inte heller skulle han veta hur man beräknar utvecklingen av sina besparingar endast med hänsyn till Årlig ränta.

Att känna till dessa termer är nödvändigt för att försöka undvika vanliga bostadsköpsmisstagför göra en bolåneberäkning eller, mycket viktigt, att ha en klar uppfattning om vilka typer av bolån som vi kan begära. Enligt uppgifterna från Notariernas allmänna råd, han 48,7 % av bostadsköps- och försäljningsverksamheten som tecknades i Spanien 2019 de behövde ett hypotekslån för att formaliseras. Är det ditt fall? Fortsätt läsa för att ta reda på vilken typ av bolån som kan intressera dig mest.

Typer av bolån: fast, rörlig och blandad

Du undrar säkert vilket bolån som är bättre fast, rörligt eller blandat. Fortsätt läsa!

Skillnaden mellan dessa modeller är baserad på avsnitt som t.ex avgifterhan typ av intresse, de revisionde tidsfristerde provisioner Vinka amortering av huvudstaden.

Oroa dig inte, att förstå vad vart och ett av dessa bostadslån består av är inte så svårt som det verkar. Låt oss börja med att veta hur var och en definieras:

  • Fast bolån: Det huvudsakliga kännetecknet för denna typ av bolån är att räntan är fast och konstant under hela lånets löptid, och betalningen blir densamma, oavsett marknadsfluktuationer.
  • Rörligt lån: Detta hypotekslån hänvisas till en rörlig räntaså den avgiften som du kommer att betala månadsvis kan ändras beroende på den variation av referensindex som har angetts i lånet. Vanligtvis detta index Det är vanligtvis 12-månaders Euribor.
  • Blandat bolån: I ett blandat bolån du börjar betala en fast ränta under den tid som anges i avtalet av lånet och, efter den tiden, du börjar betala dina avbetalningar baserat på ett referensindexoch din kvot kan därför variera som index i fråga.

Vilka profiler brukar blandade bolån välja?

Blandade bolån väljs vanligtvis av kunder som planerar att amortera lånet under de första åren av det rörliga skedet. Det innebär att de söker monetär säkerhet för att ta sig igenom räntebindningsstadiet och kommer att försöka betala tillbaka en stor del av lånet vid den räntebindningstiden, för att undvika marknadsosäkerheter och variationer i referensindexen.

Dessutom vill kunder som väljer ett blandat bolån dra nytta av erbjuda eftersom, i den fasta delen, räntorna vanligtvis är lägre än om du väljer ett 100% fast bolån. När kunden tecknar ett blandat bolån betalar han mindre i den fasta delen, jämfört med ett 100 % fast bolån, men som nackdel, du ställs inför en stor osäkerhet kring det rörliga indexet av Euribor vid 10 eller 20 års syn.

Unga människor som börjar sin yrkeskarriär, eller som lyckas börja spara i slutet av månaden från sin lön efter många års arbete, hittar denna typ av bolån ytterligare ett alternativ för att uppnå din fastighetsdröm.

Entiteterna i Caja Rural Group ger dig olika typer av bolån

De Steg för att begära en inteckning i Spanien De kan tyckas komplicerade vid första anblicken, men när du har rätt hjälp kan du vara säker på att ditt projekt blir av. Detta är uppdraget för Caja Rural Group enheter, som gör tillgängliga för sina kunder olika hypotekslån, anpassad till olika behov och varierande ekonomiska situationer.

Fasta, rörliga och blandade bolån erbjuder olika möjligheter, så det är värt att söka råd innan du fattar beslutet att köpa ett nytt hus. I följande formulär ger vi dig ett val mellan olika Caja Rural Group-enheter så att du kan begära mer information utan förpliktelser.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *