Vad är ett blandat bolån?

Vet du fortfarande inte vad ett blandat bolån är? Oroa dig inte! Vid många tillfällen är denna term ofta förvirrande eftersom Det finns bolån med olika räntor.. För närvarande är det på den spanska marknaden möjligt att hitta bolån med en ränta: fast, variabel och blandad. Idag vill vi erbjuda dig information om blandade bolån, som har blivit ett utmärkt alternativ till rörligt bolån på grund av den rådande situationen i finanssektorn.

När en låntagare skaffar ett blandat bolån bör de veta att i denna typ av bolån kombineras det: å ena sidan betalningen av en fast ränta och å andra sidan, efter några år kommer en rörlig ränta att tillämpas på avgiften månadslån. All information ska alltid finnas med i det bolånekontrakt som vi tecknar med banken.

Hur fungerar blandade bolån?

Blandbolånet är ett utmärkt alternativ till en eller annan bolånemodell eftersom det är en hybrid som är värd att analysera. Under tidiga år av lånetiden kommer en ränta att tillämpas på låntagaren som om det vore ett fast bolån. Efter att den perioden har passerat kommer räntorna att tillämpas enligt driften av ett rörligt bolån.

För att veta hur det blandade bolånet fungerar måste du känna till detaljerna i de andra två typerna av bolån för att inte bli förvånad.

I det fasta bolånet kommer alltid samma ränta att gälla under hela lånets löptid. Särskilt ska nämnas denna typ av bolån där det saknas referensindex för att kunna fastställa vilken avgift som ska betalas.

Å andra sidan, i det rörliga bolånet kan denna ränta på de månatliga avbetalningarna gå upp och ner, eftersom de är baserade på ett referensindex (Euribor) för att fastställa räntan.

För- och nackdelar med blandade bolån

Om du funderade på att ta ett blandat bolån bör du veta att det erbjuder många fördelar för låntagare jämfört med fasta eller rörliga bolån. Du bör dock också analysera nackdelarna som denna typ av finansiell produkt kan innebära eftersom den kanske inte passar dina behov.

Den huvudsakliga fördelarna med det blandade bolånet är följande:

  • Räntorna är lägre, jämfört med de räntor som kan erbjudas i ett fast eller rörligt bolån.
  • Du kan välja hur många år du vill ha en eller annan typ av ränta under hela ditt bolånes livstid.
  • Denna typ av bolån kan lätt nås, eftersom fasta bolån är svårare att få idag. Även om rörliga bolån, på grund av ökningen i Euribor, kanske inte är den perfekta lösningen för din ekonomi.

Några av nackdelarsom du måste ta hänsyn till innan du begär ett blandat bolån är följande:

  • Du kan inte välja vilken ränta du vill betala först, även om banken alltid erbjuder sig att betala den fasta räntan.
  • Denna typ av blandade bolån har de senaste åren inte erbjudit den stabilitet som det fasta bolånet erbjuder. Eftersom ditt bolån kommer att bli rörligt och du måste använda ett referensindex, såsom Euribor, för att beräkna din låneavgift.
  • På dagens finansmarknader råder mycket osäkerhet kring Euribor.

När ska jag ta ett blandat bolån?

Eftersom Euribor är och med den eventuella räntehöjningen från ECB, bör det inte uteslutas att man tar ett blandat bolån snarare än ett rörligt. Eftersom den första delen av ditt bolån kommer att fixas under några år och kommer inte att bero på Euribor.

Men det största problemet som uppstår här är att Euribor fortsätter att stiga. Även om du betalar klart delen av den fasta räntan kommer du att fortsätta att betala räntan på ett rörligt sätt som resten av låntagarna som har den här typen av bolån.

Blandade bolån är dock perfekta för vissa användare som har hög sparkapacitet och vill betala tillbaka bolånet på kort tid. Det är perfekt för de människor som vill köpa ett andra hem eller vill ändra villkoren för sitt nuvarande bolån genom bolånnovation.

Hur begär man ett blandat bolån?

När du tar ett blandat bolån bör du veta vilken typ av bolån som bäst passar din profil och dina långsiktiga intressen. Av denna anledning har vi på Colbid skapat ett system där banker tävlar om dig, för att erbjuda dig de bästa bolånevillkoren. Våra tjänster är gratis, snabba och säkra.

Med en enkel förfrågan som inte tar dig mer än 4 minuter, kommer du att kunna få tillgång till de bästa erbjudandena i branschen på ett ställe utan att fysiskt behöva besöka någon filial. Spara tid och pengar!

När du får erbjudanden om bolån behöver du bara välja det som passar dig. Ingen bättre än du kan bestämma vad som intresserar dig mest.

Vilka banker erbjuder blandade bolån?

Nästan alla banker de España erbjuder blandade bolån till sina kunder, även om de måste uppfylla en rad krav för att kunna få tillgång till denna finansiella produkt. Du bör inte oroa dig eftersom banker som BBVA, Abanca eller Sabadell, bland andra, arbetar direkt med vår plattform och vi kan erbjuda dig de bästa avtalsvillkoren baserat på din profil.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *