Vad är POS? Fördelar med att använda det i ditt företag

Fram till för några år sedan var små företag mer ovilliga att använda denna betalningsmetod, men idag måste de ha en POS (point of sale terminal) för att hantera sina försäljningsprocesser. Därefter berättar vi vad som är de viktigaste fördelarna med POS och varför alla företag idag borde införliva en.

Vad är en POS och vad är den till för?

Initialerna TPV motsvarar “point of sale terminal”, ett koncept som vi refererar till enheten som tillåter oss att hantera all försäljning av vår verksamhet. Det är med andra ord ett redovisningsinstrument som hjälper oss att hålla en uttömmande kontroll över både den fakturering vi genererar och det lager som vi har kvar. Dessutom är det ett sätt att garantera flexibilitet i betalningssättet för dina kunder.

Element som utgör detta betalningssystem

För att förstå det globala konceptet med POS är det nödvändigt att visualisera att det består av två stora områden: hårdvara eller fysiskt stöd, och programvara. han hårdvara Är han uppsättning fysiska element som utgör försäljningsterminalen.

Det är datatelefonhan övervaka att hantera processer låda Monetära, där mynten och sedlarna förvaras, liksom biljetter av datatelefonen, den skrivare av dessa biljetter och läsare av streckkoden.

Alla dessa element utgör den fysiska POS, eftersom alla är nödvändiga för att rekordförsäljning och hålla reda på dem, samt ta bort de produkter som säljs från lager. Dessutom, programvara är datorprogrammet eller applikationen som är ansvarig för att göra alla delar av hårdvara arbeta sammanhållet.

I denna mening finns det programvara specialiserade på olika affärssektorersom gästfrihet POS en av de vanligaste, intuitiva och enkla.

⮞ POS eller datatelefon, är det samma sak?

Även om de ofta används som synonymer, är sanningen att de inte är det. Datatelefonen är ett element som är en del av POS. Det är faktiskt en av de viktigaste, eftersom det är den enhet som en bank ger till ett företag med vilket den kan samla in kortbetalningar. Nu för tiden, 74 % av spanjorerna betalar vanligtvis med kort, vilket visar vikten av att ha en datatelefon i ditt företags POS. Likaså bestämmer sig många av dem för att betala med kort via sina mobiltelefoner med metoden kontaktlöst. Operationen är dock densamma.

Likaså är datatelefonen en teknisk enhet som endast skriva ut biljetterna av de verksamheter som den registrerar genom kortbetalningar. Istället kan POS inte bara skriva ut biljetter, utan även generera fakturor och följesedlar.

Hur fungerar en kassaterminal?

Driften av en POS måste förstås som en perfekt växel mellan mjukvara och hårdvara. Således, låter dig hantera hela processen med att sälja ett företagfrån mottagandet av produkten tills den registreras i det virtuella systemet och betalningen är gjord.

Därför håller den inte bara reda på fakturering utan också automatiserar lagerstatus, subtrahera de produkter som redan har sålts. Och naturligtvis genererar den de fakturor och följesedlar som krävs för att ta emot varje produkt eller ta betalt för varje tjänst.

Av denna anledning har den en utrustning så komplett att den går utöver datatelefonen. POS är ett verktyg med vilket vi automatiserar säljhanteringsprocessen som tidigare var manuell, och som i princip bestod av kassaregistret och reskontran. Därmed skiljer vi två stora processer: insamling och kontantkontroll. Dessutom låter den dig göra en retur om en kund begär det.

För att förstå processen, föreställ dig att vår verksamhet är en lokal klädbutik. POS skulle tillåta oss, för det första, ta emot varorna och registrera dig på ett enhetligt sätt varje plagg, med motsvarande pris och den kvantitet vi har av vart och ett.

När en kund köper en, POS registrerar nämnda försäljning som fakturering, inklusive moms och eventuella andra skatter genererar kvittot på rean och ger rabatt på ett plagg inom det ursprungliga beloppet som fanns när vi fick den första beställningen.

I slutet av dagen måste försäljningen som genereras via POS matcha de som vi har registrerat mellan datatelefonen och kontanter. Måste också matcha antalet produkter vi har i lager med de som anges av detta verktyg.

⮞ Hur lång tid tar det för en betalning att komma fram via detta system?

Tidsperioden som går mellan att kunden gör betalningen med kort via datatelefonen och når ditt företagskonto beror på villkoren för varje bank, även om den vanligtvis anländer inom 24/48 arbetstimmar.

Olika typer av POS beroende på ditt företag

Det finns fyra typer av POS som är de vanligaste, beroende på din aktivitet:

  • fast POS: Det är det vanligaste eftersom det är fysiskt placerat i dina lokaler och är anslutet till dess datorsystem. Det vill säga att du bara kan använda den i din fysiska verksamhet.
  • virtuell POS: det är en online-terminal för försäljningsställen; det vill säga att den är inrymd i en datorserver med vilken du kan hantera din försäljning online och på ett personligt sätt.
  • trådlös POS: i det här fallet talar vi om en uppsättning fysiska enheter, men som fungerar trådlöst via en WiFi-anslutning, vilket ger dig mer rörlighet inom räckvidden för ditt affärsnätverk.
  • integrerad POS: Detta är ett system designat för företag med högre faktureringsnivå, vilket gör att du kan integrera ditt eget redovisnings- och försäljningssystem med terminalen. Det är perfekt för till exempel företag som har flera etableringar.

Fördelar med att använda en POS i ditt företag

Fördelarna med att använda en POS för ditt företag är flera, särskilt i det nuvarande sammanhang vi lever i, där digitalisering och virtuell betalning har upplevt en så viktig boom. De mest anmärkningsvärda fördelarna är:

  • Automatiserad lagerkontroll och försäljningsverksamhet.
  • Förvaltning av fakturering och redovisning på ett enklare sätt.
  • Rörlighet i kundinsamlingsverksamheten.
  • Möjlighet att göra en individualiserad försäljningsuppföljning vid varje tidpunkt på året, för att få data om kundernas beteende.
  • Det gör det möjligt att identifiera anställdas affärsresultat.
  • Klienten uppfattar mer flexibilitet och lätthet för sig själv genom ditt företag, vilket gör hans anlag och hans bild av din verksamhet mer positiv.

Upptäck den virtuella POS-tjänsten från Caja Rural Group

Banker har ett behov av att anpassa sig till kundens behov, som i sin tur svarar på efterfrågan från slutanvändaren. På Grupo Caja Rural gör vi det tack vare vår virtuell POS-tjänst, ett verktyg som gör att företag kan utföra sina säkra, multimodala och snabba betalningar, samtidigt som det hjälper dem att hålla bra koll på sitt lager och sin fakturering.

Likaså är den virtuella POS-tjänsten för Grupo Caja Rural utformad så att de för tillfället tar emot de transaktioner som motsvarar dem, garanterar därmed större likviditet. Och i händelse av att de regelbundet tar emot turister av andra nationaliteter, har de betalningsalternativ i flera valutor.

Kort sagt är den här tjänsten ett exempel på hur banker måste anpassa sig till samhällets utveckling för att få andra företag att gå framåt också. Och från Grupo Caja Rural har vi ett tydligt mål: växa genom att få våra kunder att växa också.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *