Vad behöver dina anställda för att distansarbeta produktivt?

Med pandemins ankomst har miljontals spanjorer sett sitt sätt att arbeta med tvång modifieras, från att vara på sina vanliga arbetsplatser till att arbeta hemifrån. Vad som tidigare var ett alternativ för få spanska företag, vid denna tidpunkt blir distansarbete nästan det enda alternativet för att kunna fortsätta med sin egen ekonomiska verksamhet.

För detta har det varit nödvändigt för regeringen att reglera denna nya situation med utarbetande av en lag för att kunna hantera de anställdas skyldigheter och rättigheter. Om du ännu inte har kunnat se alla faktorer som är inblandade i detta ny lag och hur du tillämpar dem korrekt i ditt företag, vi lämnar dig det här inlägget med vilket du kommer att förstå allt mycket bättre: “Vilka regler omfattar den nya lagen om distansarbete?

Distansarbete är ett faktum! Och han har kommit för att stanna. Det är därför vi måste följa några väsentliga rekommendationer som inte kan saknas i vardagen för våra arbetare så att de arbetar produktivt.

Möbler som passar ditt kontor 2.0

Om vi ​​vill att våra anställda ska uppnå en maximal produktivitet, vi måste ge dem rätt tips så att deras arbetsplats är så lik kontoret som möjligt. Dessa kan vara några av de krav som bör uppfyllas:

  • De kommer att behöva hitta ett utrymme som är bekvämt för dem och där de känner sig kreativa.
  • Inom den inhemska enheten för varje anställd måste vi leta efter en plats med naturligt ljus eller, i annat fall, bra belysning. Detta kommer att säkerställa att din syn inte tröttnar så snabbt eller tappar koncentrationen.
  • När det gäller möbler skulle det ideala vara att hitta en miljö så nära kontoret med möbler som passar situationen. Skrivbord och bekväm stol.
  • Stolen ska vara justerbar, bekväm och, om möjligt, med hjul som tillåter dess rörlighet.
  • Arbetsytan ska vara rymlig och med en viss ordning så att de inte känns överbelastade.
  • Det är mycket viktigt att dina arbetare skilja din plats för distansarbete från fritid hemma eller andra aktiviteter. Om de använder samma utrymme i huset för att arbeta, se serier, äta och sova, kommer dina anställda i slutändan inte att koppla av helt och de kommer att känna sig instängda. Detta kommer att leda till en total förlust av motivation.

Flexibelt schema

Vi är alla vana vid att följa ett strikt schema på jobbet som vi alltid har gjort, men med tillkomsten av distansarbete förändras detta. Distansarbete gör att vi kan bli fler flexibel och att bättre kunna hantera vår tid.

Erbjud ditt team flexibelt schema. Som ansvarig för ditt team är det viktigt att du litar på dem och deras korrekta prestation. Därför, om du tillåter dem att vara de som styr sin tid och arbetstid, kommer du att hjälpa ditt team att uppnå en balans mellan sitt arbete och sitt privatliv och dessutom kommer de att känna sig mer motiverade och produktiva.

Varför bidrar flexibla timmar till att öka produktiviteten? Väldigt lätt. Dina medarbetare kommer att känna sig värdefulla och viktiga inom företaget. Detta kommer att få dem att vilja göra sitt bästa hela tiden.

säga adjö till pyjamas

Att gå upp, ta en dusch, bädda sängen, idrotta i 20 minuter… det är den rutin du förmodligen hade innan du jobbade hemifrån, eller hur? Att fortsätta med dessa rutiner, även hemifrån, kommer att hålla dina anställdas sinnen aktiva.

Behåll dem traditioner de hade varje morgon hjälper dem att fokusera på det som verkligen betyder något. Dessutom kommer det att hjälpa dem att koppla bort sinnet när de avslutar sin arbetsdag eller sina uppgifter.

Det kan vara intressant från företaget självt att erbjuda dina anställda aktivitetslistor att rensa tankarna utanför arbetstid. Även göra aktiviteter med hela teamet efter att ha arbetat i en mer avslappnad miljö där starka relationer kan skapas inom teamet (även om det är via videosamtal).

Planering och resultat

Att planera och organisera arbetet är nyckeln till framgång. För att distansarbete ska fungera måste dina anställda vara väldigt tydliga med sina prioriteringar och mål veckan och även månaden.

Det är viktigt att prestera möten regelbundet där de informeras om allt de ska utföra och sedan andra där arbetet kan övervakas så att det framgångsrikt kan genomföras.

Låt dem veta att de ska organisera sina uppgifter i en lista med ett förfallodatum. Om de börjar dagen utan tydliga mål är det mest troligt att de inte prioriterar och spenderar dagarna utan att se konkreta mål.

Enheter och tekniska lösningar

  • Det är tydligt att dina anställda behöver olika tekniska enheter beroende på deras verkliga behov för att fungera. Se till att de har allt och att det fungerar korrekt för att inte störa din dagliga aktivitet.
  • Det är mycket viktigt att ta hänsyn till säkerhet. Att vara ansluten från olika platser och olika enheter kan leda till förlust av information eller datastöld. Vi måste korrekt skydda molnet där vi arbetar, såväl som mjukvaran och hårdvaran.
  • Gör tillgänglig för den anställde nödvändiga applikationer så att arbetstagaren kan utföra sitt arbete på samma sätt både på kontoret och i hemmet. Vi pratar om applikationer för att underlätta kommunikation, skrivbordsdelning, signaturer, dokumentationsbehandling, anteckningar av aktiviteter och uppgifter… bland många andra möjliga.
  • Erbjud till ditt team fördelar och digitala lösningar att de lyckas öka sin motivation och dagliga välmående. Visste du fördelarna med Loonfy? Dina anställda kommer att kunna komma åt vår plattform när de behöver det och njuta av direkta rabatter och återbetalningar för att spara på sina dagliga inköp. Allt detta utan kostnad för ditt företag. Vi berättar mer genom att göra.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *